BDO publicē Starptautisko finanšu pārskatu ziņu apkopojumu par marta mēnesi.

BDO publicē Starptautisko finanšu pārskatu ziņu apkopojumu par marta mēnesi.

BDO publicē Starptautisko finanšu pārskatu ziņu apkopojumu par marta mēnesi – Starptautisko grāmatvedības standartu padome virza izskatīšanai projektu par grozījumiem finanšu instrumentu klasifikācijā un novērtēšanā

Starptautisko grāmatvedības standartu padome nesen publicēja izskatīšanai projektu, kas paredz grozījumus finanšu instrumentu klasifikācijā un novērtēšanā. Ierosinātie grozījumi seko pēc tam, kad tika uzklausīts viedoklis pēc SFPS Nr.9 klasifikācijas un novērtēšanas prasību ieviešanas un izskatīti iespējamie riski, uz kuriem uzmanību vērsa ieinteresētās personas, saistībā ar SFPIK pagaidu darba kārtības lēmumu par skaidru naudu, kas saņemta, izmantojot elektronisko pārvedumu sistēmu, kā finanšu aktīva norēķins.

Izskatīšanai iesniegtajā projektā ir ierosināti grozījumi saistībā ar prasībām par finanšu saistību nokārtošanu, izmantojot elektronisko maksājumu sistēmu, un novērtējot līgumā paredzēto finanšu aktīvu naudas plūsmas izcelsmi, tostarp tādus, kuriem ir ar vidi, sociālajām un pārvaldību (ESG) saistītās pazīmes. Tajā ir arī ierosināti grozījumus un papildinājumi SFPS Nr.7 informācijas atklāšanas prasībās.

Apkopojumam iespējams piekļūt šeit.