BDO konsultēja Everfield uzņēmuma Blue Bridge Technologies iegādes darījumā.

BDO konsultēja Everfield uzņēmuma Blue Bridge Technologies iegādes darījumā.

Zvērinātu advokātu birojs BDO Law sadarbībā ar BDO Germany sniedza juridisko atbalstu specializētajam investoram Everfield, kas fokusējas uz programmatūras uzņēmumu iegādi un kas ietilpst Ņujorkā un Londonā bāzētā investīciju uzņēmumu grupā “Aquiline Capital Partners”, darījumā par vadošā medicīnas vadības sistēmu piegādātāja Latvijā – Blue Bridge Technologies – 100% daļu iegādi. Daļas tika iegādātas no riska kapitāla fondiem BaltCap un Imprimatur Capital un citiem mazākumdalībniekiem. Pārdevējus konsultēja zvērinātu advokātu birojs Cobalt un tehnoloģijas uzņēmumu iegādes un apvienošanās konsultants Corum Group.

“Blue Bridge Technologies” ir dibināta 2007. gadā Latvijā un ir viens no vadošajiem informācijas sistēmu izstrādātājiem Latvijas veselības aprūpes un apdrošināšanas nozarēs. Kompānija ir veselības aprūpes informācijas sistēmu “SmartMedical”, “SmartInsurance” un pacientu portāla www.piearsta.lv izstrādātājs. Tie ir inovatīvi programmatūras risinājumi, kas palīdz modernizēt un vienkāršot sarežģītās veselības aprūpes ikdienas darbības un atvieglo pacientu aprūpi medicīnas speciālistiem un ārstiem, tādējādi palielinot pacientu apmierinātību un samazinot veselības aprūpes izmaksas.  SmartMedical piedāvā lietotājam draudzīgu un viegli pielāgojamu elektronisko medicīnisko ierakstu sistēmu veselības aprūpes sniedzējiem, SmartInsurance atvieglo apdrošināšanas atlīdzību elektronisku apstrādi un norēķinus starp partneriem, un Piearsta.lv ir jauns pacientu portāls ar attālinātās ārstniecības funkcionalitāti.

ZAB BDO Law vadītājs Raivis Leimanis atzīmē: “Mēs priecājamies un esam pagodināti par tāda mēroga stratēģiskā investora ienākšanu Latvijā. Mūsu reģiona informācijas tehnoloģiju sektoram ir liels izaugsmes potenciāls, un šeit radītās inovācijas, kā, piemēram, kompānijas Blue Bridge Technologies produkti,  ir pelnījušas, lai tās pārnestu un pilnveidotu starptautiskā līmenī. Everfield ienākšana apliecina, ka to saskata arī globālie tirgus spēlētāji. Ticam, ka šis pirmais darījums ir starta šāviens turpmākai programmatūras izstrādes nozares attīstībai un nākamiem jauniem darījumiem.”