Labdarības izsolē Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra izveidošanai saziedoti 40 tūkstoši ei

Labdarības izsolē Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra izveidošanai saziedoti 40 tūkstoši ei

Septembra vidū Bērnu slimnīcas fonds uzsāka ziedojumu kampaņu Bērnu slimnīcas jaunā Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra iekārtošanai. Kā viens no pirmajiem lielajiem atbalstītājiem bijām mēs, BDO Latvia. Par godu mūsu 15 gadu jubilejai rīkojām labdarības izsoli, kur kopā ar klientiem un sadarbības partneriem ziedojumos savācām 40 tūkstošus eiro.   

Pēdējos gados pieprasījums pēc psihiskās veselības aprūpes pakalpojumiem bērniem un jauniešiem ir strauji pieaudzis. Tāpēc, lai vienuviet nodrošinātu visaptverošu ārstēšanu, uzlabotu speciālistu pieejamību un veidotu jaunus pakalpojumus, Bērnu slimnīcā tiek celts Latvijā pirmais Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centrs, kas savas durvis apmeklētājiem vērs jau nākamā gada pavasarī. Šo ieceru piepildīšanai Bērnu slimnīcas fonds sadarbībā ar atbalstītājiem organizē labdarības kampaņu, aicinot ziedot jaunās ēkas iekārtošanai. 

“Šo māju mēs ceļam ne tikai mūsu, bet arī nākamo paaudžu bērniem. Bērnu slimnīcā ik uz soļa ir apliecinājums cilvēku atsaucībai un vēlmei sniegt mūsu bērniem to labāko. Uzņēmums BDO Latvia savu skaisto svētku svinēšanu ir apvienojis ar ļoti vērtīgu un svarīgu ieguldījumu Latvijas bērnu nākotnē. Sirsnīgs paldies jubilāriem, uzņēmuma īpašniekiem Vitai Libertei un Jānim Zelmenim par šo iniciatīvu un par personīgo ieguldījumu, un mīļš paldies visiem izsoles dalībniekiem par atsaucību. Ir liels gandarījums, ka Bērnu slimnīcai un bērniem ir tik labi draugi!”, pateicību pauda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa. 

BDO Latvia šogad atzīmēja savu 15 gadu pastāvēšanas gadadienu, un mēs lēmām šos svētkus svinēt, rīkojot labdarības izsoles vakariņas. Apzinoties, ka mūsu rītdiena balstās uz bērniem, kuriem, mūsuprāt, jāaug drošā un attīstošā vidē, uzrunājām Bērnu slimnīcas fondu ar piedāvājumu rīkot labdarības pasākumu, kur gūtie ienākumi tiktu ziedoti bērnu veselības un ikdienas uzlabošanai. Izsoles vakariņās mūsu viesi varēja ziedot naudu, saņemot iespēju apmeklēt mākslas un kultūras pasākumus kā Latvijā, tā ārzemēs, sporta pasākumus vai iegūt savā īpašumā Latvijas mākslinieku mākslas darbus, tādējādi cenšoties stiprināt arī šīs, mums svarīgās nozares,” stāsta BDO Latvia vadošā partnere Vita Liberte.

Centra telpu iekārtošanai ar mūsdienīgu inventāru un pacientiem pielāgotu dizainu nepieciešami 500 000 eiro, no kuriem šobrīd saziedoti 148 220 eiro, tāpēc Bērnu slimnīcas fonds aicina arī citus uzņēmumus un privātpersonas rast iespēju atbalstīt ziedojumu akciju, lai nodrošinātu mūsdienīgu ārstēšanu Latvijas bērniem un jauniešiem ar psihiskās veselības grūtībām.

Bērnu slimnīcas valdes locekle Iluta Riekstiņa: “Mēs esam no sirds pateicīgi katram ziedotājam, kas visu 123 Bērnu slimnīcas pastāvēšanas gadu laikā ir atbalstījis slimnīcas tapšanu un attīstību. Šobrīd jo īpaši redzam, ka tieši psihiskās veselības pakalpojumu pieprasījums būtiski pārsniedz mūsu iespējas, lai palīdzētu Latvijas mazajiem pacientiem un arī bērniem no Ukrainas. Uzņēmumu un privātpersonu, tāpat kā valsts un ERAF fondu ieguldījums ļauj ne tikai sakārtot dažādus infrastruktūras jautājumus, bet arī motivē un rada papildu atbildības sajūtu mūsu darbiniekiem.”

Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centrā iecerēts veidot jaunus pakalpojumus pacientiem ar ēšanas traucējumiem, atkarībām no psihoaktīvajām vielām, kā arī citiem nopietniem psihiskiem traucējumiem. Plānots, ka individuāli un multidisciplinārās komandās te strādās bērnu psihiatri, psihologi, funkcionālie speciālisti – ergoterapeiti, audio logopēdi, fizioterapeiti, uztura speciālisti, kā arī mākslas terapeiti, medicīnas māsas, citi veselības aprūpes un atbalsta darbinieki. Topošās Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra ēkas kopējā platība būs 4100 m2, un tajā stacionāro palīdzību gada laikā varēs saņemt 550–600 pacientu, kā arī vairāki tūkstoši bērnu un jauniešu, kam vajadzīgas ambulatoras konsultācijas. Šāda centra būvniecība Latvijā ir nozīmīgākais ieguldījums bērnu psihiskās veselības infrastruktūrā pēdējos gados.  

Ziedot Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra iekārtošanai var Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā (www.bsf.lv), kā arī Rimi e-veikalā un ziedojot savu Mans Rimi naudas uzkrājumu.