BDO paziņo 2021. gada finanšu rezultātus

Ar stabilu izaugsmi BDO globālie ieņēmumi pārsniedz 11 miljardus ASV dolāru

Apzinātas investīcijas ļāva BDO klientiem sagatavoties būt veiksmīgā ekonomiskajā stāvoklī arī nākamajā gadā, veicinot BDO līdzsvarotu izaugsmi visā pasaulē, globālajiem ieņēmumiem sasniedzot 11,8 miljardus ASV dolāru, un nozīmīgu darbinieku skaita pieaugumu par 6,8%.

  • Globālais ieņēmumu pieaugums par 10,8%* līdz 11,8 miljardiem ASV dolāru, salīdzinot ar 10,3 miljardiem ASV dolāru 2020. gadā, atspoguļo klientu pieprasījumu pēc BDO zināšanām mūsdienu mainīgā biznesa vidē. *pie nemainīgiem valūtas kursiem
  • BDO skaidra koncentrēšanās uz revīzijas kvalitāti, inovācijām, pielāgošanos un transformāciju, tehnoloģijām un ilgtspējību ir palīdzējusi gan BDO firmām pasaulē, gan to klientiem viegli pielāgoties jaunai nākotnes realitātei.
  • Ar pāreju uz jauna profila projektiem, BDO darbinieku skaits ir ievērojami pieaudzis, veidojot 97 292 profesionāļus pasaulē, kurus apvieno uz nākotni vērstas tehnoloģijas ar autentisku inteliģenci un viedu darba vidi 1728 birojos.
  • BDO paziņotais iemesls - KĀPĒC, ir pierādījis savu nozīmīgumu. Tas ir mūsu kultūras pamatelements, kas nosaka, ar ko mēs strādājam un kā mēs atbalstām savus kolēģus, klientus un kopienas. Tas atspoguļojas it visā, ko darām.

 

 

 

 

 

 

 

Neraugoties uz pastāvīgo nenoteiktību tirgus apstākļos un veselības krīzes ietekmi, BDO darbība 2021. gadā liecina, ka apsvērtie lēmumi un pārdomātās investīcijas tehnoloģijās ir nodrošinājušas organizāciju ar globālo infrastruktūru un digitālajiem risinājumiem, lai nodrošinātu ilgtermiņa vērtību pienesumu mūsu klientiem.

BRISELE, 2021. gada 13. decembris: “BDO paziņo par kopējiem kombinētajiem ienākumiem* 11,8 miljardu ASV dolāru/9,8 miljardu eiro apmērā gadā, kas beidzās 2021. gada 30. septembrī, kas ir 10,8% pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu pēc nemainīgiem valūtas maiņas kursiem (+14,8% gadā) ASV dolāri, +7% eiro).”

*ieskaitot BDO ekskluzīvās alianses

BDO aptver 1728 birojus 167 valstīs un teritorijās visā pasaulē, un izaugsme ir bijusi nemainīga visos reģionos. EMEA valstīs ieņēmumi pieauga par +17,4% Āzijas Klusā okeāna reģionā par 16,9%, savukārt Amerikā pieauga par +12,6%. EMEA un Āzijas Klusā okeāna reģions veido attiecīgi 35% un 12% no globālajiem ieņēmumiem, un Amerika ir organizācijas lielākais reģions (53%).

Revīzijas pakalpojumi joprojām ir BDO ievērojamākā pakalpojumu līnija, kas veido 42% no ieņēmumiem. Nodokļu un konsultāciju pakalpojumi sastāda 21,5%, bet biznesa konsultāciju pakalpojumi un ārpakalpojumi - 15%.

Pēdējo divu gadu laikā mēs esam redzējuši lielākās pārmaiņas biznesa pasaulē kopš industriālās revolūcijas. Pandēmija ir mudinājusi mūs domāt un strādāt savādāk. BDO pastāvīgā vēlme investēt progresīvās tehnoloģijās ir ļāvusi mums būt tuvu mūsu klientu vajadzībām un nekavējoties reaģēt, nodrošinot tos ar rīkiem, kas palīdz sasniegt veiksmīgu digitālo transformāciju un kļūt par modernu nākotnes organizāciju. Mūsu uzņēmumi pasaulē tagad ir ciešāk saistīti nekā jebkad agrāk, daloties resursos, lai kopīgiem spēkiem atbalstītu savus klientus un vērst uz attīstību uzņēmējdarbības mērķus.

Kīts Fārlingers, globālais izpilddirektors: “Esmu ārkārtīgi lepns par to, kā mūsu organizācija un mūsu darbinieki ar nerimstošu entuziasmu un komandas pūliņiem ir mainījuši visu mūsu darbības modeli, lai no jauna definētu mūsu darba nākotni. Tajā pašā laikā mūsu firmas ir turpinājušas darboties mērķtiecīgi; palīdzēt saviem cilvēkiem, klientiem un viņu kopienām. Mūsu KĀPĒC — palīdz cilvēkiem sasniegt viņu sapņus, nekad iepriekš nav bijis tik iederīgs.”

Mūsu nākotne ir tagad, tā ir biznesa attīstība kopīgiem spēkiem

Biznesa pasaule ir pilnībā mainījusies. IT tehnoloģijas ir mūsu pastāvēšanas epicentrā. Krīze ir pierādījusi, ka mēs varam strādāt attālināti bez problēmām, ka hibrīddarbs ir derīga alternatīva, un, ka mēs varam piekļūt talantiem jebkurā vietā. Mēs esam gatavi mūsdienīgai nākotnes organizācijai. BDO uzņēmumi ir ciešāk saistīti nekā jebkad agrāk, daloties resursos, strādājot kopā, atbalstot mūsu klientus, un ir apņēmušies kopīgi attīstīt uzņēmējdarbību.

Skaidrs vērtības pozicionējums

Uzņēmējdarbība un vide ir piedzīvojusi straujas un krasas pārmaiņas, kuru pamatā bija pielāgošanās un darbības stratēģijas pārvērtēšana. BDO klienti sagaida netraucētu pakalpojumu saņemšanu neatkarīgi no atrašanās vietas, arī starptautiskā līmeni, dziļas nozares zināšanas un stingrs fokuss uz kvalitāti ir un bija mūsu prioritātes centrā visu 2021. gadu. Izmantojot mūsu “digitālās priekšrokas” pieeju, mēs esam turpinājuši ieviest jauninājumus un attīstīt savu pakalpojumu klāstu, lai nodrošinātu veiksmīgākos risinājumus ar plašāku un uz nākotni vērstu perspektīvu. Tie ietver jaunāko ilgtspējas pakalpojumu komplektu, mākoņošanas modeļa transformāciju, prognozēšanas analīzi un diagnostikas rīkus, mākslīgā intelekta profesionālos pakalpojumus un daudz ko citu.

Visu 2021. gadu BDO veltīja tam, lai ieguldītu līdzekļus tirgus vajadzībām svarīgos pirkumos, īpaši nišas konsultāciju, digitalizācijas un tehnoloģiju pakalpojumos.

EMEA: ProExC, uz rezultātu izvērtēšanu balstīta konsultāciju organizācija, pievienojās BDO Nīderlandē. BDO Francijā pievienojās BMP Progelink, digitālais uzņēmums un BIPE, kas specializējas lielo datu analīzē. BDO Beļģijā noslēdza divas iegādes, abas ar grāmatvedības firmām. CFI Hungary apvienoja spēkus ar BDO Ungārijā, tādējādi kļūstot par lielāko M&A pakalpojumu sniedzēju valstī. RSM Finland apvienoja spēkus ar BDO Somijā, kopā kļūstot par spēcīgu spēlētāju Somijas tirgū.

Amerika: BDO ASV iekļāva uzņēmu MBAF, vadošo grāmatvedības un konsultāciju firmu Floridā, kā arī DemandGen International, digitālo konsultāciju un risinājumu pakalpojumu organizāciju. Simplicity, kas sniedz tehnoloģiju pakalpojumus, un DVP Capital, investīciju banka un finanšu konsultantu komanda, apvienojās ar BDO Kanādā.

Šogad mūsu Āzijas un Klusā okeāna reģiona izaugsme bija saistīta tikai ar organisko izaugsmi.

Turklāt 2021. gadā BDO uzņēmumi reģistrēja visu laiku lielāko jaunu partneru un darbinieku uzņemšanu (+6,8 %), no kuriem daudzi ir kvalificēti ilgtspējības un digitālo konsultāciju jomā vai ar STEM (zinātņu, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas) pieredzi.

Fokuss uz revīzijas kvalitāti

2021. gads ir bijis arī periods, ko raksturo regulatīvo revīzijas standartu attīstība. BDO joprojām apņemas stiprināt mūsu kvalitātes kultūru, ļaujot mūsu uzņēmumiem sniegt augstas kvalitātes pakalpojumus. Kā daļa no BDO pastāvīgās misijas, ir nodrošināt kvalitāti visā organizācijā, reģionālie kvalitātes direktori tika iecelti katram Amerikas, Āzijas un Klusā okeāna reģionam un EMEA reģionam. Viņu uzmanības centrā ir augsta līmeņa revīzijas prakses konsekvences radīšana, stiprināšana un uzturēšana.

Digitālā klienta pieredze

BDO nepārtraukti koncentrējoties uz digitālo klientu pieredzes uzlabošanu, turpina investēt inovācijās un tehnoloģijās.

Noslēdzot stratēģisku partnerību ar Microsoft, BDO veicinās digitālo transformāciju un palīdzēs palielināt BDO profesionāļu sadarbību un produktivitāti. BDO konverģē uz vienotu globālu digitālo platformu ar elastīgu pakalpojumu sistēmu, kas nodrošina savlaicīgu piekļuvi augstas kvalitātes un drošas organizācijas mēroga IT pakalpojumiem, standartiem, rīkiem un tehnoloģijām.

Microsoft produkti un pakalpojumi ir lielākā investīcija tehnoloģijās, ko veic daudzi mūsu BDO uzņēmumi. Tādējādi BDO mūsu IT sistēmas un infrastruktūras centrā novieto lietotāju pieredzi. BDO nodrošina strukturētu pieeju, lai izmantotu mākoni kā novatorisku un ilgtspējīgu platformu, un par prioritāti piešķir datu izlūkošanu, MI un datu drošību, lai pārvaldītu un aizsargātu mūsu datus un mūsu klientu privātumu. Stratēģiskā partnerība arī ļaus mūsu konsultantiem piedāvāt saviem klientiem labākos Microsoft tehnoloģiju risinājumus.

BDO savienotais, uz izpēti balstīts un uz atbilstību vērsts revīzijas digitālais komplekts atbalsta viedos procesus un uztur biznesa nepārtrauktību, vienlaikus samazinot izmaksas un palielinot efektivitāti. Izmantojot savienojumu ar mūsu globālo portālu, informācijas apmaiņa tiek racionalizēta drošā veidā.

Visbeidzot, BDO mēs uzskatām, ka labākās idejas kritisku problēmu risināšanai var nākt no jebkura un jebkuras vietas. Īstenojot veiksmīgu iekšējo finansēšanas un inkubatoru programmu, BDO apkopo un attīsta spekulatīvas idejas un pārvērš tās stabilās biznesa iespējās, virzoties no izmēģinājuma testēšanas līdz liela mēroga ieviešanai. Pirmie savā klasē labākie jauninājumi drīzumā tiks ieviesti kā konkrēti risinājumi mūsu klientu un cilvēku labā.

Mūsu ilgtspējības programma

Iepriekšējos gados lielākā daļa mūsu uzņēmumu ir spēruši nopietnus neatkarīgus soļus ilgtspējības virzienā. Taču pieaugošie riski un bažas ir izraisījušas globālas ilgtspējas kustības rašanos. BDO reaģēja un atbildēja - 2021. gada sākumā tika uzsākta visa uzņēmuma ilgtspējas stratēģija – gan iekšējā, gan ārējā. Tās mērķis ir iedvesmot, izglītot un vadīt neapturamu kustību ilgtspējīgai uzņēmējdarbības praksei mūsu tirgos un mūsu organizācijā. BDO ir ieguldījis jaunos talantos ar īpašu ilgtspējības prasmju kopumu. Mūsu ilgtspējības pakalpojumu piedāvājums atbalsta mūsu klientus viņu transformācijas procesā, lai tie būtu piemēroti ilgtspējīgai nākotnei un radītu ilgtermiņa konkurences priekšrocības.

Mūsu neto nulles apņemšanās

Pieprasījums pēc pārredzamības un pārskatatbildības vides, sociālajos un pārvaldības (ESG) jautājumos prasa efektīvu reakciju.

Mūsu organizācija, kas ir daļa no Net Zero Financial Service Providers Alliance, ir apņēmusies atbalstīt mērķi līdz 2050. gadam vai ātrāk sasniegt globālās nulles neto siltumnīcefekta gāzu emisijas saskaņā ar mērķi ierobežot globālās temperatūras pieaugumu līdz 1,5 °C salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu..

Lai palīdzētu mums sasniegt šo svarīgo mērķi, mēs esam izveidojuši neto nulles konsultatīvo padomi, kas izmantos mūsu uzņēmumos esošās ievērojamās zināšanas šajā jomā, lai izveidotu stabilu stratēģiju neto nulles sasniegšanai nākotnē.

Talantu pieejamība

BDO joprojām ir cilvēku vadīts bizness, kas savieno un  apvieno digitālo izpratni ar klientu izpratni. Mēs veidojam proaktīvu nākotnes konsultantu paaudzi, piesaistot darbiniekus ar dažādu pieredzi un zināšanām. Tāpēc šī talanta prasmju pilnveidošana un izmantošana joprojām būs prioritāte. Rītdienas organizācija būs pilnīgi atšķirīga no šodienas. Tā būs elastīgāka. Pandēmija ir pierādījusi, ka strādāt un sadarboties attālināti ir gan iespējams, gan izdevīgi, radot jaunas iespējas mūsu uzņēmumiem strādāt kopā mūsu klientu labā. Ārpakalpojumi, elastīgi resursi un ekspertu komandu veidošana sekmē vēl lielāku dažādību un pievienoto vērtību nodrošināšanu.

Mērķa spēks

Kā mērķtiecīgai organizācijai mums klājas labāk. Mūsu KĀPĒC — kas palīdz cilvēkiem sasniegt viņu sapņus – nosaka, ar ko mēs sadarbojamies un kā mēs atbalstām savus kolēģus, klientus un kopienas. Tas atspoguļojas it visā, ko darām.

Kīts Farlingers secina: “Mēs atrodamies cilvēku un mērķu krustpunktā. Ir ļoti svarīgi, lai mūsu kultūra un cilvēki būtu mūsu biznesa priekšgalā. Mūsu darbaspēks turpinās attīstīties, lai pielāgotos pastāvīgi mainīgajai globālajai biznesa ainavai, iekļaujot jaunas tehnoloģijas, jaunus darba veidus, jaunas prasmes un jaunus talantus. Augstas veiktspējas komandas, kas izveidotas ar BDO profesionāļiem no jebkuras vietas pasaulē, izmantos šīs daudzveidības un elastības bagātības, lai veicinātu panākumus mūsu organizācijā. Mūsu mērķis paliks mūsu spēks, un mūsu cilvēki arī turpmāk būs mūsu lielākā vērtība.”